by
on
under
Permalink

Klassiska mobilspel

Att spela spel i mobilen i dag är inga konstigheter, var och varannan har en smartphone och möjligheten att ladda hem appar till dessa är mycket enkelt. Även fast smartphones inte funnits så länge så har det skapats en del klassiska mobilspel.

Spela mobilspel via surfplattaMånga kanske känner till Angry Birds som är ett pussespel för mobilen, men även för spelkonsoler. Man använder sig av en slangbella för att sikta på utplacerade grisar och försöka förstöra dessa med hjälp av fåglar som man skjuter iväg med slangbellan. Spelet lanserades 2009 och har sedan starten sålts i ungefär 12 miljoner genom Apples appbutik App Store. Detta är ett av de mest populära mobilspelen hittills, frågan är om det kommer något som är lika populärt. Det får tiden utvisa.

En spelserie från konsolvärlden som från början skapades för Famicom (NES) i Japan av Squaresoft, men som senare kom att släppa sina spel till främst Playstation och dess olika utgåvor, har med bravur klarat förflyttningen från det äldre formatet. Vi talar förstås om den kritikerrosade Final Fantasy sagan. Spelserien som i skrivande stund återfinns i inte mindre än 14 stycken ordinarie spel och där de mest passande titlarna, om vart annat fått göra sin förvandling till de nya formaten. Allt eftersom telefonernas och surfplattornas styrka för spelens grafisk och dess lagringskapacitet utökas, kommer vi få se fler och fler titlar läggas till i listan för vilka som finns möjliga att ladda ner. Det gäller såklart i princip alla former av spel, från alla former av system då tillgängligheten av spelare är enorm inom det relativt nya formatet och alla utvecklare är självfallet sugna på en bit av kakan, som alltid när det finns stora summor att tjäna.

Så det som en gång var klassiska PC spel eller konsolspel börjar som sagt få nytt liv och vara tillgängliga för smartphones och tablets, de gamla spelen har modifierats och uppdaterats så man inte behöver sitta vid sin stationära- eller bärbara dator. Även om många tycker att spelupplevelsen är så mycket bättre vid en större skärm och att spel tar allt för mycket ström från telefon eller surfplatta. Att sitta vid sin bärbara dator med strömkabel inkopplad kan vara så mycket enklare än att ha laddkabel inkopplad på telefonen medans man spelar. Nåväl oavsett om du spelar spel via din mobil, surfplatta eller dator så är du garanterad en stunds underhållning och för många kan det vara en skön avkoppling att försvinna bort i spelets värld för en stund.