Populära spel

Även om plattformar kommer och går består intresset av att spela riktigt coola spel. De flesta har åtminstone några timmar varje vecka att ägna åt ett intresse, och många är det som helst av allt väljer att lägga sina timmar på häftiga spel.

Klassiska spel

Till de flesta aktuella plattformar, bland annat Playstation 3 och 4, Xbox 360 och PC är Assassin’s Creed IV – Black Flag grymt populärt just nu, ett spel som går ut på att axla rollen som piratkaptenen Edward Kenway och ge dig in i piratkrig och plundringståg. Det här är ett spel som har fått välförtjänt bra kritik och som klättrar högt på listorna över populära spel. Att det är nr 4 i Assassins’s Creed-serien säger en hel del om genrens popularitet. Samma sak gäller Grand Theft Auto V, ett otroligt snyggt och välgjort spel, som finns till både Playstation 3 och 4 och dessutom till PC och Xbox.

Exklusiva spel

Halo 4, som utspelar sig i en scifi-värld där man är krigaren Master Cheif John 117, som är en krigare som utvecklats för att försvara mänskligheten. Detta spel finns endast för Xbox 360. Exklusivt för Playstation 4 är Killzone: Shadow Fall, som är ett riktigt läckert spel med snygg grafik. Recensionerna är lite blandade, men överlag höga och framför allt är det ljud, grafik och kontrast som lovordas.

Mobilspel

I mobilspelsvärlden finns något för alla smaker. Angry Birds, som numera finns i otaliga versioner, är en klassiker där man skickar iväg arga fåglar med slangbella. Spelet ligger ständigt högt på topplistan och kommer väl där att förbli ett bra tag till. Tätt efter Angry Birds i Google Play hittar vi Command and Conquer där man är befälhavare i kampen för världsherravälde. Lite barnvänligare är Rocket Robo som ligger högt på App Stores lista över populära spel. Spelet går ut på att hjälpa den lilla roboten att hitta försvunna stjärnor, och spelet har fått otroligt bra recensioner. Prova själv!